Ai putea sa faci un reactor de kalkwasser. E destul de simplu de facut si practic nu presupune decat trecerea apei de completare printr-un recipient care contine kalkwasser. Se formeaza astfel o solutie saturata care apoi ajunge in acvariu.
Il poti agata de bazin, undeva in spate.
Nu stiu cat de usor ar fi sa il fac, stiu doar ca prezinta o elice mica ce se invarte usor, de mentine pulberea de hidroxid de Ca suspendata in masa apei, iar la acest ansamblu e legata pompa peristlatica comandata de senzorul de nivel . Ceva de genul ...
As vrea sa evit.. acest lucru(mai degraba cumpar un kalkwasser, caci nu e asa de usor de facut, plus ca solutia de kalkwasser e caustica....) , ma gandeam ca daca tot am doua pompe peristaltice , si una sta degeaba ...sa o folosesc ca si aditie de KH sau Ca . Acum nu stiu care din cele doua solutii e cea indicata pt aditia automata si care pt manuala , caci Ca inainte de kh nu e indicat , iar kh aditionat nu imi mareste ph-ul . Cel putin eu asa stiu...
Sa exista alta solutie care sa mareasca ph-ul la aditionarea ei, dar in acelasi timp sa nu influenteze ceilalti parametrii ? Deja ... m-am pierdut, si nu sunt ferm convins ca ceea ce stiu...stapanesc, tocmai d-asta cer ajutorul vostru.
Multam de interventie .