recif
Septembrie 09, 2010, 05:40:03 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi:

Pagina principală   Ajutor Caută Calendar Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: probleme zoanthusi  (Citit de 1105 ori)
reefer
membru
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Octombrie 30, 2009, 07:10:12 »

Aveti idee, cam ce anume cauzeaza desprinderea polipilor din coloniile de zoanthusi ?
Pe scurt: Acum 2 saptamani am cumparat 3 colonii mixte de zoanthusi , care se pare ca nu merg bine in acvariul meu . Se desprind multi polipii de pe colonia mama , cu toate ca stau deschisi , restul coralilor sunt ok , parametrii apei sunt ok , flow-ul nu este unul tocmai puternic , sau directionat catre ei . Am tot urmarit sa nu fie vreun parazit ceva, vreo vietate care sa le cauzeze asta, dar nu am putut observat nimic .
Ce ar putea fi ? V-ati mai confruntat cu acest fenomen? Imi poate da cineva un sfat ?
Astept parerile si raspunsurile voastre.
Multumesc !
Memorat

Alex G
mega
Deconectat Deconectat

Gen: Bărbat

" Graba strica treaba "

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Octombrie 30, 2009, 07:22:15 »

Posibil un parazit prea mic sa il vezi cu ochiul liber sau o ciuperca . Incearca pentru inceput un " dus " in apa dulce si vezi cum merge , daca nu o baie de 2-3 minute in apa dulce sau apa din acvariu + iod dupa care scuturi colonia usor , eu asa am salvat o colonie care prezenta aceleasi simptome cu ce zici tu .

Memorat

" Graba strica treaba "
reefer
membru
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Octombrie 30, 2009, 07:59:19 »

Curios....., acel parazit doar cele 3 colonii ataca? in bazin am peste 10 feluri de zoanthusi, si niciunul nu prezinta simtomele la care fac referire .
Mai auzeam o varianta (de la o persoana cu greutate in ale marinelor) ...ca e posibil data fiind trecerea dintr-un mediu ostil la unul normal, sa aiba tendinta de a se inmulti , si in felul asta polipii migreaza .
Pe de alta parte , aceste colonii sunt fixate pe niste schelete de SPS-uri , destul de dese , dar subtiri. Sa fie oare de vina "fundatia" ?
Memorat

Alex G
mega
Deconectat Deconectat

" Graba strica treaba "

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Octombrie 30, 2009, 08:28:03 »

Am 4 coloni diferite de zoanthusi dar doar una a fost afectata :| nu stiu ce sa iti zic aici , stai cu ochii pe ele . Nu am auzit si nici nu am citit pe nicaieri de o astefel de inmultire la zoanthusi . Foarte posibil sa fie " fundatia " sau sa nu fie lipite bine .
Memorat

" Graba strica treaba "
Eugen
Global Moderator
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Octombrie 30, 2009, 08:46:22 »

Eu am patit asa cu niste polipi pe care i-am lipit pe o piatra. Din cand in cand se mai desprindea cate unul.
E bine sa verifici cand cumperi daca stau bine pe piatra. Oricum, chiar si daca se dezlipesc, ii pui la loc cu super glue gel si, vei vedea ca dupa un timp n-o sa mai fie probleme.
Memorat

reefer
membru
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Octombrie 30, 2009, 10:35:16 »

Din cele 3 colonii cu probleme, cred ca s-au desprins peste 100 de polipi , mai naspa..ca unii ajung pe sub roca. Chiar nu pot identifica care e problema. Cert este ca, in ultimul timp, acest fenomen s-a mai rarit , dar am sa urmaresc cu atentie cum se vor comporta de acum incolo .
Ce ma doare cel mai mult, e ca erau 3 colonii mari, mixte , cu vreo 5 feluri de zoanthusi fiecare, ....o frumusete . Acum...s-au mai rarit..
Memorat

Eugen
Global Moderator
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Octombrie 30, 2009, 10:41:21 »

Tu crezi ca polipii au crescut asa in mod natural?
Memorat

reefer
membru
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Octombrie 31, 2009, 08:08:39 »

Tu crezi ca polipii au crescut asa in mod natural?
La ce te referi? Faptul ca sunt mixte, ca nu inteleg ....
Oricum, o sa urmaresc fenomenul cu mai mult interes .
Memorat

Eugen
Global Moderator
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Octombrie 31, 2009, 10:48:51 »

Ma refeream la faptul ca probabil polipii sunt lipiti amestecat pe piatra, nu au crescut neaparat in mod natural asa.
Memorat

reefer
membru
**
Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Octombrie 31, 2009, 07:40:02 »

Ma refeream la faptul ca probabil polipii sunt lipiti amestecat pe piatra, nu au crescut neaparat in mod natural asa.
Stiu .
Memorat

Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!